Британската опозиция се обедини в борбата срещу Brexit без сделка

15:45, 27 авг 19 / Свят 25 2210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опозиционните партии във Великобритания излязоха със съвместно изявление, в което заявяват, че са се съгласили да предотвратят Brexit без сделка.

"Присъстващите се договориха за неотложността да се действа заедно, за да се намерят практически начини за предотвратяване на излизане без сделка, като възможността за приемане на законодателство и вот на недоверие", се казва в изявлението, предаде БГНЕС.

Срещата беше инициирана от лидера на лейбъристите Джеръми Корбин, с участието на Шотландската национална партия, Либералните демократи, Зелената партия и Независимата група за промяна.

Джереми Корбин отложи среща с партиите за Brexit, очаква се да поиска вот на недоверие

Следващата седмица британският парламент се завръща от лятната си почивка и се готви за дебати с премиера Борис Джонсън, който обеща оттегляне от ЕС със или без споразумение за Brexit.

Първоначално Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, но с неуспехът на парламента да одобри сделката на тогавашния министър-председател Тереза Мей, крайният срок беше преместен на 31 октомври.

Една от основните пречки в преговорите за Brexit между ЕС и Обединеното кралство е решението за ирландския бекстоп, включващо задържането на Северна Ирландия в Митническия съюз на ЕС, което сега се стреми да премахне новоназначения министър-председател Борис Джонсън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама