Румен Радев: Ролята на премиера е да осигурява по-добър живот

19:39, 27 авг 19 25 2319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Генерал Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа“. Това коментира днес пред журналисти в Гълъбово държавният глава Румен Радев, попитан каква е истината за напускането на началника на НСО ген. Данчо Дяков и за възникналото напрежение между институциите. Президентът е в Гълъбово по случай тържественото отбелязване на 50-годишнината на града.

„Ролята на премиера е  да осигурява по-добър живот, борба с престъпността, геноцида над пенсионерите”, добави той.

Президентът ще участва в тържественото отбелязване на 50 години от обявяването на Гълъбово за град

По думите му има много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, а не интриги.

„Необяснимо и недопустимо е нахвърлянето на премиера върху президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително е, че премиерът губи самообладание. Решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност“, каза държавният глава.

В отговор на въпрос за изнесената информация за силното замърсяване на въздуха в град Гълъбово президентът заяви, че това системно обгазяване означава или че държавата е слаба и не може да изпълни контролните си функции, или зависимост от частни корпоративни интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама