Разчистват планината от гуми под Аспаруховия мост

19:50, 27 авг 19 / Общество 25 1785 Шрифт:
Topnovini

Започна премахването на гумите под Аспаруховия мост във Варна, предаде bTV.

Днес беше направен първият курс по извозването на гумите. Засега те се транспортират към вътрешността на страната, докато излезе разрешителното за нова общинска площадка за отпадъци.

АПИ започва проверки за сметища под мостове и виадукти

Малка част от струпаните гуми бяха натоварени до късния следобед. Кога ще дойдат и за останалите количества и ще премахнат целия леснозапалим отпадък, работниците не знаят. 

„На община Варна е дадено предприсание да почисти замърсяването с излезли от употреба гуми със срок на изпълнение 17 септември”, заяви Диляна Бойканова – "Управление на отпадъците", РИОСВ – Варна.

Според екоинспекцията до месец общината трябва да отстрани и пропуски в подадените документи за нова площадка за отпадъци. 

„И досега се извозваха събираните гуми по съществуващ договор, който имаме с цел преработка на отпадните гуми, а от другата седмица площадката ще бъде готова и ще започне да приема оттук нататък гумите, които се събират в града”, каза Иван Портних – кмет на Варна.

Общината досега трупаше изхвърлените от граждани гуми под Аспаруховия мост до паркинга за репатрирани коли. След пожара, който тръгна от сметище под магистрала „Струма”, от пътната агенция провериха терена и също препоръчаха спешното им премахване. 

У нас има един единствен завод за преработка на употребявани гуми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама