Политолог: Пробив в София по модела „Радев” е категорично възможен

09:29, 28 авг 19 25 2197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кризите в София около ремонтите оставиха усещането, че успехите в управлението на този град не са толкова видими, колкото ГЕРБ искат да ги представят. Това получи отражение и в новината за сключването на споразумение на ГЕРБ и СДС - търси се партньорство. Това каза за БНР политологът Христо Панчугов.

Според него преди няколко месеца е изглеждало по-сигурно, отколкото сега, че Мая Манолова ще се включи в надпреварата за столицата и че ГЕРБ, като че ли ще имат друг кандидат, а не Йорданка Фандъкова

Политическата битка за София започна

 „Опозицията, в лицето на БСП, проспа всички истински скандали в София, за да издигне кандидат, който да наложи себе си като смислена алтернатива и да привлече гласове”, посочи политологът и допълни, че инерцията работи най-много за ГЕРБ.

Христо Панчугов открои като най-големи скандали в столицата: замърсяването, обществените поръчки и корупцията.

По думите му пробив в София по модела „Радев” е категорично възможен, но дали този пробив ще бъде в лицето на Мая Манолова - не е ясно. Политологът каза още, че е сигурно, че БСП ще подкрепят Манолова, ако тя се кандидатира за кмет на столицата.

БСП трябва да са политически заблудени, за да издигнат друг”, изтъкна Панчугов.

Според политолога за първи път изглежда, че балотаж в София е възможен, но кой ще отиде на него е трудно да се предрече.

Той заяви, че десницата има голям потенциал в София, защото около 90% от електората ѝ живее в столицата. „Проблемът е, че кандидатът на „Демократична България” изглежда, като че ли си играе с проблемите на София, не стои достатъчно сериозно. Разговорът трябва да бъде сериозен и свързан с битката за промяна, от гледна точка на корупцията и на начина на управление на общинския бюджет, а не толкова дали познава градската среда и желанието за нейната промяна”, заяви Христо Панчугов.

"Демократична България" издига арх. Борислав Игнатов за кмет на София

По думите му много важно е каква кампания ще проведат десните, за да не поставят избирателите си в сложната ситуация на балотажа в София да избират по-малкото зло, както беше на президентските избори.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама