Борисов подкрепи Рашидов за европейски форум за борба с трафика на културни ценности

11:39, 28 авг 19 / Политика 25 2306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На работна среща днес председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов запозна министър-председателя Бойко Борисов с идеята си България да бъде домакин на среща на шефовете на парламентарните комисии по култура на страните членки на Европейския съюз, съобщиха от Комисията по културата и медиите.

Форумът има за цел задълбочаване на сътрудничеството в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти.

Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

Изграждането на единен европейски стандарт за борба с тези явления ще помогне за усъвършенстване на националните законодателства, а ценният опит на европейските страни може да бъде полезен за всяка държава, бе отбелязано по време на срещата.

„Радвам се, че министър-председателят подкрепи идеята ми за провеждане на европейски форум в София. Проблемът с трафика на културни ценности и борбата с фалшификатите на изкуството засяга сигурността на всяка страна, а Европа като най-стария континент с уникално културно наследство е особено заинтересована от успешната битка с тези негативни процеси ”, сподели след срещата Вежди Рашидов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама