Полша въведе режим за терористична заплаха заради визитата на Тръмп

14:00, 28 авг 19 / Свят 25 2051 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Режим за терористична заплаха въведе Полша във връзка с предстоящото посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи правителственият център по въпросите на сигурността.

Американският държавен глава ще посети Полша в периода 31 август – 2 септември и ще участва в честванията по случай 80-годишнината от началото на Втората световна война. Освен Тръмп, във Варшава ще пристигнат ръководителите на още 20 държави, предаде БГНЕС.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки е подписал указ, с който се въвежда ниво на опасност ALFA и първо ниво на опасност ALFA-CRP на територията на страната. Двете нива на опасност ще бъдат в сила от 28 август до 3 септември. Уточнява се, че тази мярка е предприета заради необходимостта да бъдат обезпечени съответните нива на сигурност за участниците в мероприятията.

Първата степен на опасност се въвежда в случай, че е получена информация за възможно настъпване на събития с терористичен характер, видът и мащабите на които са трудно предвидими.

По време на действието на това ниво за опасност гражданите трябва да обръщат особено внимание на всякакви нестандартни ситуации и потенциални заплахи, като неестествено поведение на хора, оставени без надзор пакети, чанти или раници, автомобили, паркирани близо до големи групи от пора и други.

Държавните институции и ръководителите на служби и учреждения налагат повишен контрол върху обектите от обществено значение, както и върху тези, които биха станали потенциална цел на терористи. Осъществява се контрол върху транспортните средства, влизащите и излизащите от обектите лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама