Захариева ще участва на неформална среща на външните министри на ЕС

07:40, 29 авг 19 / Свят 25 2107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Хелзинки, където на 29 и 30 август ще участва в неформалната среща на външните министри от ЕС (Гимних), съобщиха от МВнР.

Форумът е под председателството на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и по традиция се провежда в страната – ротационен председател на Съвета на ЕС.

Програмата на Гимних ще започне със съвместен обяд с министрите на отбраната, на който ще бъде обсъдено противодействието на хибридните заплахи. Темата на първата работна сесия на срещата ще е ситуацията в Персийския залив, а денят ще завърши с неформална вечеря с участието на страните от Западните Балкани и Турция.

На 30 август се предвижда дискусия по Арктика и съвместна работна сесия със страните от Западните Балкани и Турция по въпросите на регионалното сътрудничество. Заседанието ще завърши с неформален обяд, на който ще бъдат обсъдени правата на човека и подкрепата за дейността на правозащитниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама