След като убили треньора Йордан и жена му, майсторите чистили дома им с белина

22:57, 28 авг 19 25 8484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са убитите, разфасовани и изхвърлени край язовира до софийското село Негован.

Днес криминалистите задържаха двама строителни работници за зверското престъпление.

Задържаните за убийството на Йордан Атанасов и жена му издадоха къде е оръжието (ОБНОВЕНА)

Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари, стана ясно на брифинг на разследващите от МВР и прокуратурата. Намерен е и пистолетът, с който са застреляни.

“Първо стигнахме до евентуалните извършители, след това стана ясно кои са жертвите”, каза вътрешният министър Младен Маринов. Двамата задържани са криминално проявени. Те са на 44 и на 39 г. Убили Йордан и Марияна в един от апартаментите им в кв. “Иван Вазов”.

За последните 10 години Йордан и Марияна са продали седем жилища и са купили три, съобщава "24 часа".

"След убийството са ги нарязали и са ги превозили до язовира в Негован като са минали през цяла София. После се върнали в жилището и започнали да чистят с белина, но не успели да заличат всички биологични следи", каза зам.-главния прокурор Иван Гешев. 

МВР първо стига до евентуалните извършители на зверското убийство. Това се случва седем дни преди да стане ясно кои са жертвите, каза още министър Маринов. Двамата са следени постоянно. Съвсем спокойно си работили, хапвали и дори обикаляли района, където е кървавият апартамент. Анализирано е движението им в последните месеци по клетките на мобилния оператор. Близка на семейството се свързва със служител на МВР едва в понеделник, за да съобщи, че Йордан и Марияна ги няма. Така разследващите сглобяват сложния пъзел по заплетения случай. Майсторите са задържани на строителен обект извън София днес по обяд.

Двамата съпрузи изчезнали преди повече от 40 дни. Дъщерята на Йордан спешно се прибрала в България във вторник. Тя дойде и до апартамента на родителите си на бул. “Витоша”, но отказа коментар за жестокото престъпление. Живее постоянно в Нигерия, където баща ѝ е работил дълги години като треньор на националния отбор на страната по борба. 

Това са ключовете от колата на Йордан, които са намерени в Негован.

Части от труповете на Йордан и Марияна бяха намерени от рибар до язовира в Негован преди две седмици. Телата им бяха в напреднал стадий на разложение и не можеха да бъдат идентифицирани дълго време.

МВР пусна снимки с дрехите на жертвите и потърси помощ от гражданите. Издирваха се липсващи мъж на възраст 65 - 75 г. и жена на 45-55 г.

Водоемът в Негован, където бяха намерени частите от телата на жертвите.

Съпругата на Йордан Марияна Атанасова обаче е на 71 г.

Дъщерята не можела да се свърже с тях повече от месец и половина. Тогава се свързала с приятелката си Нина. Казала, че приятели на родителите ѝ също ги търсят.

“Започнах да чета за случая с труповете в Негован и попаднах на снимките на дрехите. Баща ѝ носеше такъв тип спортни панталони. Тогава ѝ казах да се обади в полицията”, разказва Нина Стефанова.

За последно с Йордан и Марияна говорила внучката им от Нигерия в началото на юли. Съседи пък го търсили на 10 август, за да плати таксата за вход, но той не отворил. Оттогава никой не ги е виждал. Съседите не подали сигнал в полицията. Те знаели, че Йордан и Марияна имат вила в Литаково и често ходят там, особено през лятото.

Във вторник вечерта вече е било ясно кои са жертвите. Криминалистите са направили оглед в апартамента им до Южния парк в София. От паркинг до блока в София е отнесен с репатрак и стар автомобил Пежо, който е собственост на Йордан Атанасов. Часове по-рано МВР разпространи нови снимки от мястото, където бяха намерени частите от трупове край Негован. Сред тях беше ключ от автомобил от същата марка. Освен него в съобщението пишеше, че жертвите, чиято самоличност още не беше изяснена, вероятно са имали бяло куче. На една от снимките имаше каишка. По нея е открит бял косъм от животинчето. Оказва се, че Йордан Атанасов често е забелязван от съседите си да разхожда голдън ретрийвър в Южния парк. Кучето е намерено от полицията във вилата в Литаково.

Той и съпругата му са купили апартамента на бул. “Витоша” през ноември 2014 г. и се нанасят там на следващата година. Преди това са живели в кв. "Стрелбище" и хората слабо ги познават. Били учтиви и добри съседи. Личало, че са заможни хора. Само през последните 10 години Йордан и Марияна са продали седем свои жилища в престижни квартали на София като “Гоце Делчев”, “Красно село”, “Иван Вазов”, на бул. “Цар Борис Трети” и в центъра. Дълго време са печелили добре и от наеми.

Парите за жилищата Йордан Атанасов спечелил като треньор по борба в Нигерия, където живял дълги години. Съпругата му Марияна била учителка. Дъщеря им останала в африканската страна, след като Йордан се завърнал. Вече била женена за нигериец, от когото има дете.

Йордан и Марияна били евангелисти. Той често четял библията и я цитирал пред съседите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама