Сръбската музикална звезда Лепа Брена пя на традиционния Видински панаир

23:47, 28 авг 19 25 4925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на традиционния Видински панаир бе популяризирано още в началото на това лято и се очакваше с огромен интерес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Хиляди фенове на Лепа Брена от цяла България и от съседните области в Сърбия и Румъния се стекоха, за да видят и чуят на живо фолк иконата.

Преди концерта тази вечер, кметът Огнян Ценков посрещна популярната певица в Общината. Той й благодари сърдечно, че се е отзовала на поканата да участва в тазгодишното издание на панаира, като й връчи подарък за спомен от Видин. Заедно с видинския кмет гостенката посрещна и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

В разговора Лепа Брена сподели, че има много хубави впечатления от българската публика по време на своето първо турне у нас през 1990 година (когато пее и във Видин) и че нейните почитатели във всички държави, където е имала участия, са я посрещали възторжено. „За музиката няма граници, тя носи огромна енергия и радва хората” – каза тя.

Певицата е родена в град Тузла, Босна и Херцеговина, а истинското й име е Фахрета Яхич. Началото на музикалната й кариера е през 1980 година, след като се премества в Белград. През годините Лепа Брена се превръща в най-голямата фолк звезда на бивша Югославия и е изключително популярна на Балканите. Издава албумите „Voli me, voli“, „Okrećeš mi leđa“, „Hajde da se volimo“, „Četiri godine“, „Boli me uvo za sve“, „Jedan dan života“ (дует с Мирослав Илич), Ja nemam drugi dom“, „Slatki greh“, „Kazna božja“, „Luda za tobom“ и др. Почитателите на Лепа Брена знаят, че прави кариера и в киното, което също й носи популярност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама