Криминалист за убийството в Негован: Най-често жертвите са възрастни хора, без роднини

09:10, 29 авг 19 25 2227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Най-често срещаните жертви на подобен тип престъпления, като това в Негован, са възрастни хора, които живеят сами. Възрастната двойка е нямала роднини в страната. Подобен тип убийства се разкриват изключително трудно. Колегите работиха по случая денонощно. В началото се започва от един бял лист. Имаме обезобразени тела и нямаме никаква информация. В конкретния случай едното лице е с криминално поведение и е известно в тези среди. Това е помогнало на органите на реда”. Така криминалистът Иван Савов коментира зверското убийство в Негован, при което бяха убити и разчленени двама души. 

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

По думите му лицата са действали хладнокръвно. „Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания. Подобни хора са готови на всичко заради финансови облаги”, поясни Савов.

Иван Савов обясни, че убийците са се върнали на мястото на престъплението от страх. „Искали са да прикрият следите”, поясни криминалистът.

Прокуратурата ще повдигне обвинения на задържаните за убийството в Негован

Той допълни, че голяма част от престъпниците продължават обичайния си начин на живот след извършване на престъплението. „Преди години внук беше разчленил на парчета баба си и беше запалил части от тялото. Когато го арестувахме, той се усмихна и каза: „Тя ми се подиграваше и просто взех решение”. Убиецът продължаваше да живее в жилището, в което я беше убил. Беше почистил всички следи”, допълни Савов.

След като убили треньора Йордан и жена му, майсторите чистили дома им с белина

Криминалистът поясни, че броят на подобни тежки престъпления не се е увеличил. „Започнах кариерата си през 2003 г. Тогава подобни случаи се случваха по няколко пъти в годината в София. Не се разчуваше, защото нямаше чак такъв медиен отзвук. Учудва ме, че заради имоти и пари, са извършили толкова грозно убийство. Поразен съм от бездействието на съседите. Те е трябвало да подадат сигнал”, каза още Савов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама