Превръщат паркоместа в Берлин в места за почивка

18:00, 29 авг 19 / Любопитно 25 2417 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова
Паркоместа в Берлин са превърнати в места за почивка. Лявата партия в страната настоява за намаляване на паркоместата в германската столица.

Паркоместата в Берлин постепенно си отиват. Това поне е желанието на Лявата партия (Die Linke) в Камарата на представителите в Берлин - да се освободи повече място за пешеходците и велосипедистите.

Като пробна фаза след решение на градския съвет постепенно се започна премахване на паркоместата в зоната на "Бергманщрасе", като до ноември те трябва напълно да изчезнат. На тяхно място се изграждат места за почивка на пешеходците.

Ако резултатите са положителни, всяка година ще се разчистват нови зони. Освободеното пространство ще бъде използвано за разширяване и озеленяване на тротоарите. Ще се създават места за почивка, както и места за съхранение на велосипеди и електрически тротинетки.

Автомобилите трябва да бъдат изтласкани в защита на климата, заявяват от Левицата. За сметка на тях ще се разширява обществения транспорт и инфраструктурата за движение на велосипедите.

От опозицията обаче контрират, че вместо тези драстични мерки, могат да се създадат още паркинги тип Park and Ride, за да се ограничи трафика в града. Освен това, според тях, могат да се изградят подземни паркоместа за облекчаване на улиците. Въпросът със сигурност няма да бъде решен бързо и предстоят още много спорове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама