Ердоган проведе телефонни разговори с Тръмп и Джонсън за събитията в Сирия

12:35, 29 авг 19 / Свят 25 2074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Турция, Реджеп Тайип Ердоган, проведе телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп и американския премиер Борис Джонсън в сряда, за да обсъди двустранните връзки и скорошните развития в сирийския Идлиб и Либия, информира „Сабах“.

Според данни от турски източници, президентът Ердоган е приветствал стъпките на срещата на Г-7 относно Иран и новоназначеният американски посланик Дейвид М. Сатърфийлд в Анкара. Двамата с американския президент са се споразумели да си сътрудничат за защита на цивилни в сирийския Идлиб при нападения от режима на Асад.

Въпреки осем месеца спокойствие, осигурени от споразумението в Сочи между Турция и Русия през септември, режимът, подкрепен от Москва, засили атаките си, стартирайки на 26 април под предлог, че се бори с Ал Кайда, свързана с Хаят Тахрир ал Шам (HTS), терористите, държащи Идлиб. Оттогава ситуацията се влошава още повече и отнема още цивилни животи.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин се срещнаха за преговори в Москва във вторник, като и двамата лидери търсеха обща позиция за смъртоносните боеве в Северозападна Сирия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама