Урсула фон дер Лайен: Виждам силната роля на България в инвестициите в младите и иновациите

15:47, 29 авг 19 / Политика 25 2422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е държава, която просперира и е готова за бъдещето, за инвестиции в младите хора, в иновации и научноизследователска дейност- именно тук виждам силната роля на страната. Това каза в Министерски съвет председателят на бъдещата ЕК Урсула фон дер Лайен преди среща с премиера Бойко Борисов.

Изключително важно е Европа да дава възможности на младите хора, да има диалог с държавите членки. Така ще знаем по какъв начин се гледа на темата, как младите гледат на нея“, посочи тя.

Урсула фон дер Лайен коментира, че с нетърпение очаква да работи с премиера Бойко Борисов и с българския еврокомисар оттук нататък.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществен и важен портфейл. Необходимо ни е познанието, да се работи за икономическото развитие, да се отговори за потребностите на обществото“, заяви тя.

Борисов: Не бива да се спекулира с ресорите в ЕК

Ако искаме да изградим бъдещето си, важно е да се инвестира в цифровизацията, в образованието. Младите хора изграждат бъдещето ни“, обяви фон дер Лайен.

Тя спомена големите инвестиции на България в университетите, в училищата и в заплатите на учителите, растежът в икономиката и високият ръст на БВП, както и постиженията в заетостта и бюджетния излишък.

Чест и удоволствие е, че съм в София. България е много важен член на ЕС. Лично благодаря за подкрепата за моята кандидатура за председател на ЕК“, каза фон дер Лайен и допълни, че с голям интерес ще изслуша приоритетите и очакванията на премиера Борисов.

„В Европа можем да успеем, само ако обединим усилията си. Много е важно да се постигне баланс в ЕС. Отдавам много значение на становищата и приноса на източноевропейските държави- членки“, обърна внимание бъдещият председател на ЕК.

Урсула фон дер Лайен подчерта, че ЕС е изправен пред огромни предизвикателства, като дигитализацията, демографските промени, сигурността и промените в климата. Тя изтъкна, че ЕС стои 100% зад България за справянето с миграцията и разчита на нея за действия и информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама