Акцент на деня: Мистерията около Негован - разплетена

17:30, 29 авг 19 25 2380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ясна е самоличността на двамата убити, открити във водоема до село Негован преди 10 дни.

Мъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Жената се казва Марияна, на 70 г., бивша учителка. Двамата живели на семейни начала в София.

Телата на жертвите бяха намерени от местен рибар. Малко по-късно разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите и ключ от автомобил с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Дъщерята на Йордан Атанасов, която живее в Нигерия, е подала сигнал в полицията, че е видяла разпространените от полицията снимки.

За жестоко убийство са арестувани двама мъже - Георги Нанчев е на 44 години, криминално проявен, но неосъждан, и Пламен Шляпашки - на 39 години, осъждан.

Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари. В района на Техническия университет откриха оръжието, с което е извършено убийството. Това съобщиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП.

Съвсем спокойно си работили, хапвали и дори обикаляли района, където се намира кървавият апартамент. Анализирано е движението им в последните месеци по клетките на мобилния оператор.

При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконния пистолет.

Убийството било извършено на 14-ти юли в апартамента на една от жертвите на централния столичен булевард „Витоша”. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина и други препарати.

Двамата планирали убийството от около година насам. Мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Емил Марков”. Оказало се, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Нанчев и Пламен Шляпашки за извършено от тях предумишлено двойно убийство.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама