Парламентът на Украйна ще гласува ново правителство

17:52, 29 авг 19 / Свят 25 2128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе във Върховната рада кандидатурата на Алексей Гончарук за поста министър-председател на страната. Постановлението е регистрирано на официалната страница на парламента, съобщи РИА Новости.

Украинският премиер подава оставка

Предвид факта, че президентската партия „Слуга на народа” има мнозинство в парламента, очакванията са, че Гончарук ще бъде новият министър-председател.

Представителят на президента в Радата Руслан Стефанчук заяви, че министър-председателят и новият състав на министерския съвет ще бъдат гласувани едновременно.

В момента Гончарук е заместник-ръководител на кабинета на президента.

От партията на Петро Порошенко „Европейска солидарност” заявиха, че няма да подкрепят предложения за министър-председател кандидат. Партията не е разговаряла с Гончарук и не е наясно, какъв курс на управление ще поддържа.

Държавният глава внесе в парламента кандидатурата на своя извънщатен съветник Андрей Загороднюк за поста министър на отбраната. За министър на външните работи е предложил заместник-ръководителя на своя офис Вадим Пристайко.

За поста главен прокурор Зеленски е издигнал кандидатурата на друг заместник-ръководител на своя кабинет Руслан Рябошапка, а заместник-ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов е предложен за ръководител на същата служба.

Гончарук е роден на 7 юли 1984 г. От 2001 до 2006 г. учи в Юридическия институт. Магистър по право.

Работил е като съветник на вицепремиера на Украйна Степан Кубива, а от 25 юни 20109 г. е назначен за заместник-ръководител на кабинета на президента на Украйна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама