Президентът на САЩ отмени визитата си в Полша заради урагана Дориан

06:50, 30 авг 19 / Свят 25 2314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че отменя планираното си посещение в Полша заради урагана Дориан, който приближава бреговете на щата Флорида, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Президентът на Съединените щати трябваше да бъде в неделя във Варшава за отбелязването на 80 години от началото на Втората световна война, започнала на 1 септември 1939 година с нападение на нацистка Германия срещу Полша.

Тръмп обяви, че остава на американска земя, за да следи насочването на федералните ресурси към пострадали от урагана, който заплашва атлантическото крайбрежие на Флорида.

„Взех решение да изпратя вицепрезидента Майк Пенс в Полша този уикенд вместо мене. За мен е много важно да остана тук, тъй като идващата буря не е за подценяване. Разговарях и с полския президент Анджей Дуда, към когото отправих най-сърдечни пожелания от името на американския народ. За нас водещ приоритет е безопасността и сигурността на хората, които се оказват на пътя на урагана. А аз ще посетя Полша в близко бъдеще“, каза Тръмп на събитие в Белия дом.

Миналата седмица американският държавен глава отмени пътуване до Копенхаген, планирано за началото на септември, както и предвидена среща с датския министър-председател, тъй като тя не възприе идеята Гренландия да бъде продадена на Съединените щати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама