Захариева: Да започнат преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС

13:45, 30 авг 19 / Политика 25 1299 Topnovini
1
2

С колегата Никола Димитров обсъдихме европейската перспектива на Република Северна Македония. Това написа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във социалната мрежа Facebook.

Доволна съм, че и следващите председателства на Съвета на ЕС след българското следват вече установената традиция да канят колегите от Западните Балкани на своите срещи“, посочи тя.

Външният ни министър заяви, че България последователно подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония и смята, че трябва да започнат преговори за присъединяване към ЕС.

„По време на срещата ни с колегата Никола Димитров направихме преглед на изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между нашите две страни, както и на работата на съвместната мултидисциплинарна комисия, от която очакваме още конкретни резултати. Обсъдихме и подготовката за съвместното председателство на Берлинския процес и приветствахме първата организационна среща на екипите на двете външни министерства, която се провежда днес в София“, пише в съобщението си още вицепремиерът.

България и Македония подписаха Меморандум за разбирателство

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 272 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.