Адвокат Марковски: За извършителите на убийства не трябва да има съкратено производство

10:40, 31 авг 19 25 2436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Има два вида съкратено следствие. При единия признаваш фактите и получаваш облекчения, а при другия само признаваш доказателствата на следствието. В първия случай признаваш доказателствата и съдът определя присъдата, без тя да намалява. Вторият вид е признаване на фактите, записани в обвинителния акт”, каза адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.

Той коментира жестокото убийство на възрастно семейство, чиито трупове бяха разчленени, натъпкани в бидони и захвърлени във водоем край Негован.

„В случая не става въпрос дали трябва или не трябва съкратено производство. На извършителите не бива да им се дава това право, по мое разбиране. Обаче те го имат. Законът не може да се върне назад. Но при този тип убийства съкратеното съдебно следствие не трябва да се допуска”, допълни Марковски.

Двама мъже опитаха да изнасилят дете в село Сотиря

Той коментира и това кой от двамата арестувани за зверското престъпление - физическият извършител Пламен Шляпашки или помагачът му Георги Нанчев, ще получи по-тежко наказание.

Гледат мярката на задържаните за убийството край Негован

„Този, който стреля е този, който е отнел живот. Единият е признал, че е убил, а другият - че е разфасовал телата. Ако полицията събере доказателства, че двамата са се разбрали предварително кой какво да направи, нарязалият труповете става помагач и носи наказателна отговорност, наравно с извършителя”, обобщи адвокатът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама