Освободиха двама от задържаните при наркоакцията в Бургаско

18:50, 31 авг 19 25 2281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама горски служители, които се оказаха сред деветимата арестувани от бургаската полиция при разбиването на голяма наркоплантация край Созопол, са освободени след изтичане на 24-часовото им задържане, това съобщава „24 часа”.

Все още не е ясно на колко от деветимата арестувани ще бъдат повдигнати обвинения. От полицията и прокуратурата в Бургас засега не дават официална информация по случая.

Арестуваха девет души при мащабна наркоакция в Бургаско

По данни на разследващи наркоплантацията се намира в землището на созополското село Зидарово. Тя била с площ над 3 дка, на които освен канабис имало и други легални насаждения. Така дрогата била скрита между различни култури, за да не бие на очи.

По време на акцията, в която освен криминалисти от Областната дирекция на МВР са участвали полицаи от спецподразделението и жандармерията, е конфискувано значително количество канабис, готов за продажба.

Заловиха дрога за стотици хиляди левове в Габровско

Това е втори по-мащабен удар на местната полиция по линия на отглеждането и разпространението на марихуана, след като през юли край поморийското село Бата беше разбита модерна наркоплантация с капково напояване, стопанисвана от бившия параходчия Тодор Стамов. Тогава бяха иззети близо 200 канабисови растения, някои достигнали до 1,79 м. височина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама