Убийците на семейството, намерено край Негован, остават в ареста

18:52, 31 авг 19 25 2429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийски градски съд остави за постоянно в ареста задържаните мъже за предумишленото убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, съобщи БГНЕС.

За жестокото убийство са задържани 39-годишният Пламен Шляпашки и 44-годишният Георги Нанчев. И двамата мъже са криминално проявени, Шляпашки дори е осъждан. Пред разследващите те са направили самопризнания за тежкото престъпление.

Гледат мярката на задържаните за убийството край Негован

Двамата са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите. След осъществяването му извършителите са разчленили телата, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован.

Установена е самоличността на жертвите край Негован (ОБНОВЕНА)

Тленните останки на жертвите бяха открити дни по-късно случайно от граждани в близост до водоема.

За двойното предумишлено убийство законът предвижда затвор до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама