Нощният бърз влак Варна - Пловдив се повреди заради обгорял кабел

12:15, 01 сеп 19 25 2167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нощният бърз влак от Варна за Пловдив е престоял в участъка Безмер - Кермен заради повреда на локомотив, съобщиха от БДЖ.

Около 02.20 часа тази нощ при преминаване в участъка между гарите Безмер и Кермен на нощния бърз влак № 8636 от Варна за Пловдив машинистите усещат миризма на обгорял кабел и предприемат незабавно спиране на композицията. След като локализират източника под коша на локомотива, използват наличните пожарогасители във влака и активират противопожарната инсталация в локомотива.

БДЖ вече има регистрация в гражданската платформа HelpBook

Локомотивният персонал превантивно сигнализира и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са се отзовали на място за оглед и допълнително обезопасяване на машината.

При възникналата ситуация в нито един момент не е съществувала предпоставка за застрашаване безопасността на пътниците и персонала във влака. Няма нанесени сериозни щети по локомотива.

В пътническата композиция са пътували 80 души, които са продължили пътуването след осигуряване на друг локомотив от гара Карнобат.

БДЖ поднася извинение на своите клиенти за причиненото им неудобство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама