Мая Манолова обявява кандидатурата си за кмет на София на 4 септември?

15:04, 01 сеп 19 25 2384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за София. Омбудсманът ще обяви кандидатурата си за кмет на 4 септември, научи DarikNews.

Тя ще бъде издигната не от БСП, а от Инициативен комитет. Софийската организация на соцпартията е в готовност да подкрепи Манoлова и да го обяви официално на своята конференция след това.

Според източници на "Дарик", от "Позитано 20" разговорите с омбудсмана са водени от председателя на БСП-София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова нямала никакво отношение към процедурата.

Манолова: Крайно време е кметът и органите му да бъдат прозрачни и публични

Нинова обаче нямала нищо против БСП да подкрепи Мая Манолова и отсега е изразила готовност при евентуална победа социалистите да работят с нея. Самата Манолова все още мълчи за окончателното си решение, но вече публикува отчет за дейността си като омбудсман за изминалите 4 години.

Очаква се омбудсманът да излезе в неплатен отпуск за кампанията. По закон Манолова не е длъжна да напусне поста на обществен защитник, докато не бъде избрана на новата длъжност.

Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде утвърдена на предстоящия пленум на БСП във вторник, когато ще се гласуват първите стотина номинации на червените. Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията около средата на септември.

Корнелия Нинова: Целта ни на местните избори е да увеличим на 100% броя на кметовете си

Петима депутати на БСП се впускат в кметската надпревара. Това са Пенчо Милков в Русе, Светослав Владимиров в Перник и Николай Тишев, номиниран в Бургас. Друг депутат и бивш кмет - Кольо Милев, вече беше номиниран от социалистите в Сливен. Колегата му от парламентарната група Тодор Байчев ще атакува кметската позиция в Карнобат.

Ямболските червени издигнаха за кмет общинския лидер на БСП Катя Георгиева, а във Варна социалистите няма да играят с партиен кандидат. Заради вътрешнопартийните проблеми в морската столица БСП търси вариант за непартийна кандидатура. В Добрич партията номинира сегашния секретар на общината Соня Георгиева.

Бившият зам.-кмет на Търговище Рая Матева е кандидатурата на БСП и АБВ в общината. Двете партии стоплиха отношения и се явяват заедно на кметския вот на много места в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама