"Левски" и ЦСКА завършиха наравно

19:57, 01 сеп 19 / Спорт 25 2525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЦСКА и Левски завършиха наравно 2:2 в дербито на осмия кръг на българския футболен шампионат.

"Сините" които поведоха още в 6-тата и 12-тата минута с 2:0, но допуснаха изравняване във втората част, като последният гол падна в 86-та минута.

Станислав Иванов откри резултата след асистенция на Паулиньо с глава. Младият офанзивен футболист на „сините“ остана непокрит и от близка дистанция не остави шансове на Витаутас Черниаускас. Армейците бяха в шок от ранното попадение и скоро след това инкасираха ново, предаде БГНЕС.

Негов автор бе холандският нападател Найджъл Робърта, който наказа нова грешка в отбраната на символичните домакини. Той можеше отново да е в прегръдките на съотборниците си, но малко по-късно пропусна отличен шанс да направи резултата класически. До края на полувремето ЦСКА така и не успя да затрудни сериозно Милан Миятович, а "Левски" контролираше събитията на терена.

През втората част възпитаниците на Люпко Петрович се активизираха и и бяха близо до намаляване на резултата след хубав удар на Греъм Кери, а Евандро не уцели вратата при добавка с глава. Все пак, след индивидуална грешка на Янис Каргас, бразилецът реализира своя девети гол във всички турнири, за да върне надеждите на „червените“ поне за равенство. До такова се стигна след нова отлична игра на Кери по крилото, който намери с центриране в наказателното поле Раул Албентоса, а испанският централен защитник не сбърка от близка дистанция за 2:2.

До края нямаше нови попадения и така двата тима поделиха точките. 

"Левски" остава на върха със 17 точки, но може да бъде изместен от него, ако по-късно шампионът Лудогорец спечели при гостуването си на Ботев Враца. ЦСКА е четвърти с 13 пункта. В следващия кръг след международната пауза Левски приема у дома Черно море, докато ЦСКА гостува на Ботев Пловдив. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама