Извънредно положение в три американски щата заради урагана Дориан

06:55, 02 сеп 19 / Свят 25 2362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Щатите Флорида, Джорджия и Южна Каролина обявиха извънредно положение, след като ураганът Дориан удари Бахамските острови. Ураганът вече е достигнал рядката пета, най-висока категория, а максималната скорост на вятъра достига около 300 километра в час. Очаква се той да стане най-мощният от десетилетия.

Ураганът Дориан преобърна автомобили, отнесе покриви на къщи и събори електрически стълбове на Бахамските острови. Засега не е ясно дали има загинали.

Американският Национален център за проследяване на ураганите заяви, че Дориан се насочва на север и може да засегне бреговете на брега на Джорджия и Южна Каролина.

Евакуацията в Южна Каролина ще засегне 830 000 души. Освен това държавните училища и държавните институции няма да работят във вторник, предаде БГНЕС. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Тwitter: "Изглежда, че нашата велика Южна Каролина може да бъде ударена много по-силно, отколкото сме мислили преди. Това се отнася и за Джорджия и Северна Каролина“.

Дориан е четвъртият ураган през този сезон. От трите предишни само Бари доведе до жертви - един човек загина. Миналият сезон югоизточните Съединени щати бяха засегнати от два урагана - Гордън и Майкъл, които взеха няколко десетки жертви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама