Отново насилие над животно: Мъж влачи куче с автомобила си

09:27, 02 сеп 19 / Общество 25 2301 Шрифт:
Topnovini

Мъж влачи куче с автомобила си, защото животното имало кърлежи. 

„Отивах на работа и видях, че кола влачи нещо след себе си. Като приближих видях, че е куче. То мърдаше, мъчеше се. Започнах да свиря с колата, наближи още едно семейство и го спряхме. Влачеше животното с 20-30 км/ч. Другото семейство звънна на полицията. Аз се мъчех да освободя кучето. Пуснахме го. Не беше умряло още. Кучето остана с другото семейство”, разказа Ерфан Неджмединов пред Нова телевизия.

Собственикът на кучето Жеко Димов заяви, че то е имало много кърлежи и не е знаел към кого да се обърне за помощ.

„Кучето се напълни с кърлежи, разболя се, взимаше лекарства, мажех го, лекувах го, но не можах да се спася от кърлежи. Вързах го отзад на колата, защото не можех да го сложа в багажника. Има много кърлежи. Влачех го леко. Той си вървеше, аз го наблюдавах в огледалото. Като наближих края на селото, то е започнало да се влачи. Скоростта беше много малка”, каза Димов.

Той беше категоричен, че не е искал да убие кучето: „Аз, ако исках да го убивам, ще го изкарам в гората, ще го убия и ще го оставя”.

Предстои представители на защитната организация “Animal hope” да приберат Боби и да го откарат в приют, където да се погрижат за кучето.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама