Мая Манолова е катастрофирала тази сутрин

11:09, 02 сеп 19 / Политика 25 4036 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова е катастрофирала тази сутрин. Това обяви самата тя пред журналисти.

"Тази сутрин претърпяхме леко пътнотранспортно произшествие с една колежка, с което отивахме заедно на работа. В момента тя е в "Пирогов" и ще остане там за два дни. Водачът на другата кола е изпратен вкъщи.

Аз не шофирах, затова не мога да кажа каква беше причината за инцидента – това се установява.

Вярвам, че той е случаен", заяви Манолова.

"Нямам какво да крия. От утре ще обявявам програмата си по часове. Хората около мен се притесняват, те не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели. Моля, настоявам заради хората, които са около мен", обърна се тя към медиите.

Катастрофата е станала около 09.00 часа близо до кръстовището на Петте кьошета в столицата, съобщи "Труд" позовавайки се на столичната полиция. Две жени са шофирали два автомобила, които са се ударили. Едната от тях е леко пострадала и е в „Пирогов”. Засега не може да се твърди, коя е от двете е виновна, но според свидетели шофьорката на Мая Манолова е направила забранен обратен завой.

Омбудсманът и медици внасят проект на Закон за съсловните организации

Заедно с медицинските специалисти, които подкрепям от първия ден на техния протест, днес ще внесем искания проект за съсловните организации, обяви Маноловa пред събралите се журналисти.

Министър Ананиев пое ангажимент, че до 25 април ще представи проект на законопроекта, който те искаха, но както и с останалите обещания, то не беше изпълнено – той излъга медицинските специалисти. Така че с моя екип се нагърбихме с тази задача.

Манолова обяви, че проектът не е идеален и съвършен, но е точно такъв, какъвто медицинските сестри си го представят и искат. Тя посочи, че се надява той да стане база за дебат и да бъде прието добро законодателство, което да е в полза  и на медицинските специалисти и на пациентите, защото на всеки може да му се наложи да разчита на тези хора.

„Първите хора, които дойдоха тази сутрин бяха парамедици, за което им благодаря. Наистина ние зависим от техния професионализъм, тяхната квалификация от тяхната отговорност при изпълняване на тяхната професия, така че като общество сме им длъжници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама