Подписват договор за корабите до края на годината, след това за бронирана машина

12:57, 02 сеп 19 / Политика 25 2187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"До края на годината е вероятно да се подпише договорът за флота, а в началото на следващата година и за бронираната машина. Това са реалните срокове", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"Двата проекта се движат. Специално за флота срока го удължихме заради летния сезон. Срокът е удължен с един месец”, каза Каракачанов.

Колкото до това дали има оферта, която се доближава до финансовия таван на проекта, Каракачанов каза, че две от офертите са до тавана, едната е малко над, затова е даден срок за подобряване на офертите.

Към този момент, по думите му не се налага изменение в проекта за инвестиционен разход. “Но както знаете и там е заложено изискването минимум един от двата кораба да бъде построен в България”, посочи той.

Каракачанов изрази надежда до края на ноември или през декември да сключат договора за корабите. “Разбира се зависи от подобрението на офертите”, посочи министърът.

Попитан дали ВМРО ще се регистрира за участие в изборите, министърът отговори: “Има си щаб, който се занимава с тези неща, а и честно казано знаете, че в поделения на армията не говоря по политически въпроси. Военна академия днес открива учебната си година, така че предпочитам да не говоря за политически въпроси. Има си щаб, той ще регистрира всичко”.

Красимир Каракачанов беше категоричен, че за столицата организацията ще издигне собствен кандидат за кметския пост. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама