Натиск от БСП - София отказал Фандъкова от пречупени петолъчки

14:44, 02 сеп 19 / Политика 25 2448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Натискът от страна на БСП - София принуди столичния кмет Йорданка Фандъкова да спре срамната инициатива за поставяне на пречупени петолъчки на знакови места в града, свързани с комунизма. "Надяваме се, че на 9-ти септември Столична община няма да допусне провокации“, каза заместник-председателят на БСП - София Ваня Добрева, съобщиха от партията.

“Искрено се надяваме също оттук-нататък управляващите в София да не допускат прояви, които разделят българското общество. Ние, от БСП - София, продължаваме да настояваме кметът Фандъкова да потърси отговорност от хората от нейния екип, разрешили провеждането на подобна акция", посочи още тя.

Йорданка Фандъкова обяви кандидатурата си за кмет на София

Ваня Добрева е категорична, че всеки има право да търси свой прочит на определени събития, но никой не може да си позволява да изкривява, да зачекрва или да игнорира факти и да налага цензура.

"На 9-ти септември 2019 г. България ще отбележи 75-ата годишнина от присъединяването си към Антихитлеристката коалиция, в която са САЩ, Англия и СССР. В навечерието на тази важна дата в българската история обществото ни не бива повече да бъде разделяно въз основа на фалшифицирани оценки“, заяви Добрева. “Нека да спрем с разделението и с възпитанието в омраза. Длъжни сме пред идните поколения да започнем да строим мостове. Защото 9 септември е светла дата в българската история и не бива умишлено да бъде зачерквана и товарена с негативи заради временни политически интереси", посочи още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама