Борис Джонсън заплаши да изхвърли от Консервативната партия противниците на Brexit

15:06, 02 сеп 19 / Свят 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън заплаши да изхвърли бунтовните депутати от неговата Консервативна партия, ако те помогнат за осуетяването на плановете му да реализира Brexit на 31 октомври, съобщи Reuters, цитирана от "Фокус".

Бунтовните „тори“ възнамеряват да влязат в съглашение с опозиционните партии, за да поемат контрола над парламента и да вържат ръцете на правителството със законодателни промени, които ще попречат на Великобритания да излезе от Съюза с оправданието, че това, според тях, ще е пагубно за иконимката на Обединеното кралство.

Хиляди протестират срещу опитите на Джонсън да прекрати заседанията в парламента

Близо 24 часа преди откриването на сесията на парламента във вторник след лятната му ваканция, Джонсън предупреди бунтовниците, че ако гласуват срещу правителството ще дадат контрола над Камарата на общините на лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин.

„Ако не гласуват с правителството във вторник, те ще унищожат преговорната позиция на правителството и ще предадат контрола над парламента на Джереми Корбин“, заяви източник от департамента на Консервативната партия, който отговаря за дисциплината на депутатите.

Британските консерватори свикват избори през ноември?

Всеки консервативен депутат, който направи това... няма да бъде сред кандидатите на Консервативната партия на избори“, отбелязва източникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама