Акцент на деня: Фандъкова не си дава София

17:30, 02 сеп 19 / Общество 25 1444 Topnovini
1

Досегашният кмет на София Йорданка Фандъкова заяви, че влиза за четвърти път в битката за града. Тя съобщи новината, че ще се кандидатира за кмет на столицата, след като инспектира строителството на третия лъч на метрото.

Кандидатурата ѝ бе утвърдена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Според ръководството на партията именно работата на Йорданка Фандъкова и нейния екип стоят в основата на изцяло променения облик на София.

"София се развива и променя през последните 10 години не с приказки, а с работа. Това е моята основна мотивация да продължа“, коментира Фандъкова.

Тя посочи, че в евентуалния нов мандат ще работи с нов екип. „Решението ми не е плод на спонтанно хрумване. То се основава на чувството ми на отговорност и подкрепата, която получавам през всичките тези години от хората“, заяви Фандъкова. Тя посочи, че има управленски опит повече от 20 години, както и енергия да продължи да работи за София.

От своя страна, спряганата за неин основен опонент Мая Манолова съобщи, че „до часове“ ще каже дали ще се кандидатира за кмет на София.

Междувременно от днес започна регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите на 27 октомври. В първия ден се регистрираха три партии и две коалиции.

По традиция първа се регистрира ГЕРБ, която както винаги внесе точно 9999 подписа. От партията съобщиха, че ще проведат позитивна кампания, показваща постигнатото и с ясни перспективи за развитието на българските общини.

Втори се регистрираха представителите на коалиция "Демократична България" с 5400 подписа. Те съобщиха, че амбициите им са да покажат реална алтернатива на управленския модел в страната. Партията издигна кандидатурата на арх. Борислав Игнатов за кмет на столицата.

„Воля“ внесе четвърта документите си за местния вот с 7590 подписа. От партията коментираха, че четворката е хубаво число - символ на работата, която се възнаграждава.

Другите двама регистрирани са партия "Свобода" и коалиция "Съюз за Пловдив".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 204 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.