Във Вирджиния заловиха опасен наркотик, достатъчен да убие 14 млн. души

15:41, 02 сеп 19 / Свят 25 2198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служителите на реда във Вирджиния са иззели фентанил, достатъчен да убие 14 милиона души, в масивна акция срещу наркотрафика в три американски щата. Арестувани са 35 заподозрени, а четирима други се издирват, съобщи CBS, цитирана от БГНЕС.

"Кризата с опиума се задълбочава тук, в Норфолк", заяви главният прокурор в източния окръг на Вирджиния.

Общо властите са иззели над 30 килограма фентанил, 30 килограма хероин, 5 килограма кокаин и над 700 000 долара. Това е най-голямото залавяне на наркотици във Вирджиния от 15 години. Освен това те са иззели около 24 огнестрелни оръжия, включително АК-47.

Теруилигър съобщи, че акцията обхваща три щата и че един от 39-те обвинени е поръчал фентанил от Шанхай и го доставил във Вирджиния по пощата.

"Последното нещо, което искаме, е пощенската служба на САЩ да се превърне в най-големия дилър на наркотици в страната", добави той.

Главният прокурор заяви, че повечето фентанил идва от китайските лаборатории. Полагат се усилия Китай да поеме отговорност за наркотици като фентанил, които се произвеждат там и се контрабандират в САЩ. Двупартиен законопроект, подготвян в Сената, ще санкционира китайските лаборатории и трафикантите, които изнасят дрогата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама