БСП ще утвърди кандидатите си за кметове

06:50, 03 сеп 19 25 2353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП ще утвърди кандидатите си за кметове на пленум, който ще се проведе на 3 септември.

Пленумът има последната дума за направените от общинските конференции номинации. На него Националният съвет ще одобри първите над 100 кандидати, издигнати от общинските структури.

„На местните избори БСП ще покаже изцяло ново поколение политици", обяви преди дни зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Какво е ясно до този момент?

Местната структура в Шумен е предложила бившият областен управител Венцислав Венков за кмет на града. Общинската конференция в Пазарджик пък подкрепя кандидатурата на бизнесмена и общински съветник Благо Солов, който не е член на партията. Там партията ще се яви в коалиция с НФСБ и земеделска партия. БСП в Кюстендил пък застана зад банкера от Виена Здравко Милев, издигнат от инициативен комитет.

Сред първите окончателно одобрени от БСП имена се очаква да са и тези на петима депутати, които ще трябва да излязат в отпуск от парламента по време на кампанията. Това са Пенчо Милков в Русе, Светослав Владимиров в Перник, Николай Тишев в Бургас, Тодор Байчев в Карнобат и Кольо Милев в Сливен, където вече веднъж бе кмет.

За Ямбол е издигната шефката на общинските съветници Катя Георгиева. А в Болярово червените подкрепиха настоящия кмет Христо Христов за рекордния седми мандат. Гено Генов е кандидатът на партията за кмет на Чирпан, а Илия Илиев – на Монтана. В Добрич е предложена кандидатурата на Соня Георгиева, която в момента е секретар на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама