Оставиха в ареста насилниците, посегнали на 7-годишно дете в Сотиря

19:32, 02 сеп 19 25 2700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Сливен постанови задържане под стража на 68-годишния мъж и на 15-годишното момче, които направиха опит да изнасилят 7-годишно дете в село Сотиря.

Майката на детето от Сотиря: Като видях какво ѝ правят ми прилоша и припаднах

По-възрастният от двамата обвиняеми има и множество дела за кражби, предаде Нова телевизия. За посегателството срещу момиченцето прокуратурата ще иска максималното наказание. Според Наказателния кодекс то е 8 години затвор.

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) осъжда остро поредния случай на сексуално посегателство спрямо дете в село Сотиря, общ. Сливен, съобщиха от Агенцията. Сексуалната експлоатация и всички форми на сексуална злоупотреба с деца са разрушителни за здравето, психическото и социалното развитие на децата.

Във връзка с поредния случай на сексуална злоупотреба с дете в с. Сотиря, ДАЗД сезира Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен, за оказване на психологическа подкрепа на пострадалото дете и неговото семейство и за предприемане на мерки за закрила, както и кметовете на Община Сливен и село Сотиря за предприемане на целенасочени действия за гарантиране сигурността и безопасността на децата в населеното място, при необходимост и със съдействието на органите на полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама