Хаос заради здравните документи на учениците в София

19:59, 03 сеп 19 25 2606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хаос заради здравните документи на учениците в София дни преди старта на учебната година. Много детски и учебни заведения неправилно изискват от родителите документ с информация за приема на ваксини с дози и серийни номера, съобщи Нова телевизия.

Какъв бюджет е нужен за първокласник?

От писмо на здравните власти преди дни става ясно, че попълване на статуса за имунизации на децата се изисква само при прием в детско или учебно заведение и не е необходимо да се вписват дозите и серийните номера на ваксините, а само вида и кога са поставени. Заради неразбирането обаче пред кабинетите на личните лекари има сериозни опашки.

„Ако детето променя училището, ако детето за първи път отива в първи клас, то трябва да има имунизационния статус. Ако отива за първи път в детската ясла или за първи път детска градина, трябва да има имунизационен статус. Но, ако то просто отива - било е досега в трети клас и сега ще бъде четвърти клас в същото училище, то няма проведени ваксини тази година, не се предвиждат в имунизационния календар, неговите са подадени при постъпването в първи клас и няма нищо, което да е настъпило като промяна, няма никакъв смисъл да преписваме нещо, което вече сме предали”, коментира Гергана Николова, общопрактикуващ лекар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама