Борис Джонсън внесе предложение за предсрочни избори

10:30, 04 сеп 19 / Свят 25 1884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън внесе официално предложение за призоваване за предсрочни парламентарни избори във Великобритания.

Според дневния ред на Камарата на общините за деня, законопроектът за оттегляне от Европейския съюз, внесен от Хилари Бен, имащ за цел да предотврати Великобритания да напусне ЕС без сделка, ще бъде обсъден и гласуван към 20:00 ч. местно време (22:00ч. българско време) в сряда, съобщи БНР.

Веднага след приключването на процедурата по гласуване на законопроекта британските депутати ще обсъдят дали трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори.

Във вторник Борис Джонсън обяви, че ще свика общи избори, ако законопроектът на Хилари Бен премине през Камарата на общините, заявявайки, че това законодателството ще го принуди "да моли" Брюксел за сделка.

Борис Джонсън загуби ключовия парламентарен вот за Brexit

За да се проведат предсрочни общи избори, Джонсън ще се нуждае от подкрепата на 2/3 от депутатите. Това означава, че премиерът трябва да бъде подкрепен от 434 депутати от общо 650 и като се има предвид снощното поражение на Джонсън, неговото предложение за извънредни общи избори вероятно също ще претърпи провал.

Всичко това обаче все още не означава, че заплахата от Brexit без сделка на 31-ви октомври ще бъде изяло предотвратена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама