Мая Манолова: София няма кмет, а изпълнителен директор

11:05, 04 сеп 19 25 2408 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

„Не мога да не започна с огромна благодарност към хората, които издигат моята кандидатура. С всеки един от тях сме се подкрепяли, това рамо, което ми дават е безценно“, заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова по време на представянето на инициативния й комитет, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

По думите й преди повече от 4 години Народното събрание я избра за омбудсман. „Обещах, че няма да седя в кабинета си и ще водя битката срещу несправедливостта.

Омбудсманът е последният пристан и последната надежда към гражданите".

„Тази работа и тази надежда бяха кауза. Работихме заедно и не отстъпихме на нито едно наше обещание. Колкото повече работехме, толкова повече хора търсиха доверие. За месеци и за повече от година затворихме арбитражните съдилища, които съдеха граждани. Справихме се и с ЧСИ. Преборихме се с модерното робство. Над 6000 души получиха заплатите си. Успяхме да върнем надеждата на децата сираци“, подчерта Манолова.

Никола Вапцаров е председател на инициативния комитет на Мая Манолова

Тя благодари на момичетата от „Системата ни убива“ и припомни, че  властта обслужваше всеки един интерес, но не и на гражданите.

Каузите ни боксуват. Каузите ни са блокирани. Гражданите са наказани заради високото доверие в институциите. Законопроектите, които могат да се приемат не се. Пример затова е Законът за ограничаване на свръхправомощията на банките и монополите. България е в наказателна процедура, но това не тревожи управляващите.

Друг основен проблем е този с мръсния въздух. Столична община чак сега предизборно обеща да сложи 22 станции на територията на столицата“, добави тя.

„Моделът на ограбване на гражданите е подкрепен от Столична община. Такъв пример е „Топлофикация“ парите на столичани потъват без отчет в общинските дружества.

Пазят се партийни и приятелски интереси. Като омбудсман не можех да спра това, не можех да съм посредник между гражданите и институциите. Ако останех на поста означаваше да превърна  институцията на омбудсман в гара разпределителна за жалби‘, уточни Манолова.

Според нея някой биха се примирили с това, но не тя. „Не мога да се откажа от битката за алчността. Смятам да разградим тази защитна стена тухла по тухла, защото София „Расте, но не старее“, но урудливо, не диша, ограбвана е и е обвита в пипалата на корупцията. Само акулите се придвижват, затова виждаме „перките“ на гърба им.

 14 години ГЕРБ управлява София, тя е модел на управление в държавата. От години София няма кмет, а изпълнителен директор и изпълнява щенията на един определен  приятелски кръг“, даде пореден пример Манолова.

„Кандидатирам се – властта е в паника и изпълзяха всякакви картитури, които са повече карикатури. Единственото, от което ме е страх е мълчанието и овчедушието. От  днес ще работя срещу кражбите, мръсния въздух и презастрояването, после София може да защити цяла България“, обяви Манолова.

„Представям си София светла, почтена, в която гражданите ще имат цялата информация. София да е електронна от едно гише и ще го носят в джоба си. Гражданите ще участват, ще изсветлим обществените поръчки с електронни търгове. Представям си София зелена, не в PR-акции. Град-градина, каквато е била мислена преди един век. Представям си съхранени зелените клинове на града, които ще тръгват от планината. Междублокови пространства озеленени, с детски площадки и детски градини.

Как изглеждат „Люлин“, „Младост“, „Овча купел“, „Красна поляна“, къде са детските площадки и градини за децата“, попита Манолова.

Тя даде за пример как улиците са разбити и разкопани. Крайните квартали, в най-богатия град в България са без канализация още са на септични ями.

"Да разплетем възела на проблемите, трябва да го отсечем".

"София не е нито лява, нито дясна. София е обвита в корупция, смятам да сложа край. Вотът е това, което паникьосва управляващите, нека променим нещата в София и в България", призова Манолова.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама