Турция преговаря с Русия за СУ-35

14:10, 04 сеп 19 / Свят 25 1962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция е започнала преговори с Русия за закупуване на изтребители СУ-35, съобщи РИА Новости.

"Това може да бъде само временно решение за страната", заяви Исмаил Демир, ръководител на секретариата на отбранителната промишленост на страната.

"Су-35 за нас може да бъде само временно решение. Ние сме в самото начало на преговорния процес с Русия. И трябва да водим дълги преговори за партньорство в тази област и по други теми", заяви Демир в ефира на телевизионния канал Ahaber.

Турският президент Реджеп Ердоган посети въздушното изложение MAKS-2019 в Московския регион миналия вторник заедно с руския президент Владимир Путин. Тогава беше съобщено, че Ердоган се е интересувал от руските изтребители Су-35 и Су-57. Темата е била обсъдена и по време на преговорите с президента на Русия.

Купуването на Турция на най-новите руски системи за противовъздушна отбрана С-400 вече предизвика търкания в отношенията между Турция и Съединените щати.

Вашингтон поиска Анкара да се откаже от сделката и да закупи американските системи „Пейтриът“ вместо руските С-400.

Вашингтон не изключи възможността да забави или дори да отмени продажбата на най-новите изтребители F-35 на Турция, като междувременно ограничи участието на страната в програмата за F-35, съобщава БГНЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама