Караянчева: На места в речта на президента имах чувството, че говори Корнелия Нинова

08:23, 05 сеп 19 / Политика 25 2521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На места в речта на президента Румен Радев имах чувството, че говори г-жа Нинова. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по Нова телевизия.

По думите на Караянчева Корнелия Нинова говори по същия начин като държавния глава.

"Чертаят се разделителни линии, не се търси заедно да вървим напред. Да си даваме съвети, да се критикуваме, но всички това да има конкретика, а не да се говори общо", обясни още Караянчева.

Румен Радев: Премиерът да отговаря на въпроси в пленарна зала веднъж месечно

На въпрос кога едно управление е атакувано най-яростно, когато е силно или слабо, Караянчева подчерта: "Когато е силно".

Във връзка с думите на държавния глава, че или апатията ще опразни България, или улицата ще помете статуквото, тя каза определи изказването “като всяко такова изказване на президента в последните две години и половина“.

Заплахи без конкретика и призиви за борба с корупцията без да дава конкретни решения на нещата. Мислех, че като дойде, той ще има позитивен тон”, каза още председателят на парламента.

Акцент на деня: Президент vs. парламент

Караянчева заяви, че е очаквала президентът да призове народните представители да работят в конструктивна форма и да има желание да го правят заедно. "Борбата срещу корупцията трябва да обедини институциите и обществото. Няма как с магическа пръчка тя да се изкорени. Виждате, че и в други развити държави този проблем не се решава толкова лесно", обясни още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама