Караянчева: Парламентът е помагал на Мая Манолова, тя не е самотен борец

08:35, 05 сеп 19 25 2214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът много е помагал на Мая Манолова - не приемам, че тя е самотен борец, а ние спъваме борбата й за правда. Това каза председателят на 44-ото Народното събрание Цвета Караянчева по Нова телевизия.

Председателят на парламенат заяви, че не бива да се смесват различните видове избори. "Местните избори са си местни. Те са мажоритарни. Те са отношение на гражданите към съответния кмет, който управлява дадена община", допълни Караянчева. Тя посочи, че ако кметът е подобрил градската среда и е решавал проблеми, няма да има проблем да бъде избран отново.

Манолова: Намеренията на ГЕРБ са за черна и мръсна кампания

"Местните избори ще покажат колко добре са се справили кметовете на общините, на малките населени места", коментира още Караянчева.

В контекста на битката за София председателят на 44-ото Народно събрание заяви: "Битката за София ще бъде тежка. Социологията преди избори винаги показва малка преднина на БСП над ГЕРБ. Нека да видим какво ще изберат хората, защото все още не е ясно кои са окончателно кандидатите. Кандидатът на БСП не е ясен", допълни още Караянчева и отчете, че Инициативния комитет на Мая Манолова не иска такава подкрепа.

Рашидов: София няма нужда от експерименти

Караянчева подчерта, че парламентът много е помагал на Мая Манолова. "Такъв е редът, тя е била и народен представители заместник-председател на парламента и знае точно какъв е редът един законопроект да стане закон. Повечето от законите ѝ не са припознати дори от народни представители от опозицията. Ако качеството беше равно на количеството внесени закони, щеше да бъде друго. Не приемам, че тя е един самотен борец за правда и борец на онеправданите, а ние народните представиетли сме тези, които спъваме тази нейна борба. Само да припомня, че и в Конституционният съд има закони, които са върнати и които тя е атакувала пред него. И той ли й е виновен", попита още Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама