Сидеров: Военното разузнаване е пред фалит при Каракачанов

10:52, 05 сеп 19 / Политика 25 1378 Topnovini
1

При управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на дебатите по президентското вето върху Закона за военното разузнаване, съобщи "Фокус".

"И министърът на отбраната, и президентът трябва да са тук, тъй като ние днес обсъждаме дали да приемем ветото на президента върху една очевидно лобистка поправка в закон. По тази тема нямаше обществена дискусия. Нашите колеги от "Атака" ще се посъветваме как да гласуваме”, заяви Сидеров.

Депутатите гласуват президентското вето за военното разузнаване

Той посочи, че военното разузнаване е имало цивилен шеф - Йордан Бакалов.

„Сега е военен, иска се отново поправка, за да бъде отново цивилен. Питам кой ще е новият цивилен, поставен като шеф на Военното разузнаване? Затова тук е нужно да бъде министърът на отбраната, за да го запитам директно в лицето кой ще бъде това. Той е длъжен да отговори, защото въпросът е важен", каза още Сидеров.

Лидерът на „Атака“ подчерта, че Военното разузнаване съществува 128 години и отчете, че тази институция е приживяла всички превратности на историята, включително и годините на прехода към хаоса.

"Сега обаче при управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Същият този министър, който с лека ръка даде 2 млрд., за да купува чертежи, на които са нарисувани самолети. Същият този министър разпродава вкусни, апетинтни парчета по Черноморието от българската земя - не знам на кого, може би на чужденци, на олигарси. Превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти. Не за това гласуваха избирателите на "Обединени патриоти. Не за това говорехме пред избирателите, когато бяхме на митинги", заяви още Сидеров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани