Борисов: Подкрепяме осигуряването на здравеопазване на високо европейско ниво у нас

11:32, 05 сеп 19 / Политика 25 2096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите лекари и медицински специалисти означават още по-качествени и съвременни грижи за българските пациенти“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман и президента на Югоизточноевропейския медицински форум доц. Андрей Кехайов. На разговорите присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Проф. Леонид Айделман е на посещение в София, за да участва в Десетия международен медицински конгрес, организиран от Югоизточноевропейския медицински форум. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването.

Кирил Ананиев ще вземе участие в Десетия юбилеен международен медицински конгрес на ЮЕМФ

По време на срещата с премиера Борисов бе обсъдена възможността за по-тясно сътрудничество със Световната медицинска асоциация и Югоизточноевропейския медицински форум с цел намирането на по-ефективни решения на здравеопазването през XXI век.

Доц. Кехайов отбеляза, че в рамките на медицинския конгрес у нас ще бъде приета Резолюция от София, която да очертае и да даде насоки за новите тенденции в сектора. А с присъствието си проф. Айделман, който е президент и на Израелската медицинска асоциация, заявява подкрепата си за всички лекари и медицински специалисти в тази част на Европа.

Министър Ананиев изтъкна, че основните приоритети в политиката на Министерството на здравеопазването в значителна степен съвпадат с вижданията на Световната медицинска организация за налагащите се промени в здравните системи в световен мащаб.

Премиерът Борисов подчерта, че българското правителство подкрепя необходимостта от реформиране и оптимизиране на здравеопазването у нас с цел осигуряване на лечение на високо европейско ниво.

Световната медицинска организация представлява близо 9 милиона лекари по света в повече от 100 държави. Нейната мисия е да служи на човечеството като се стреми да постигне най-високите международни стандарти в медицинското образование, наука и етика, както и да спомага за адекватно здравеопазването за всички хора по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама