БДЖ осигурява 7000 места допълнително за празниците

11:40, 05 сеп 19 25 2055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с предстоящите празници Българските железници предвиждат допълнително около 7000 места, така че да се посрещне търсенето, което ще има от страна на пътниците. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, съобщи БГНЕС.

"Пътна полиция" с акции през почивните дни

Министърът припомни, че в момента е в ход процедурата за покупка на нови вагони, тя вече е стартирана. „В момента има вече и договори по отношение на капиталовите ремонти на тяговия състав, ще приключи в скоро време процедурата за мотрисите, ще започне процедура за нови локомотиви в резултат на обществено обсъждане за потребностите на железниците. И паралелно с това върви и анализът по отношение на структурните промени, които трябва да се случат в БДЖ така, както ги анонсирах още в началото на годината“, посочи той.

Росен Желязков заяви, че тази година и на базата на отчета на дейността на дъщерните дружества, и на база на този анализ ще има „съответни оптимизации“, за да могат железниците по-ефективно да изпълняват както своите процедури, така и всички поръчки, с които са ангажирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама