Шведско предаване шокира с дискусия дали хората да се хранят с хора

19:40, 05 сеп 19 / Любопитно 25 2555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шведският канал TВ4 изненада зрителите си със сериозна дискусия по идеята да ядем хора, "за да спасим климата".

Доклад за стокхолмския панаир „Гастро Норд“, обявена за „най-важната гастрономическа платформа в Европа“, съобщава за изследователят на поведенческите процеси Магнус Зьодерлунд, професор по маркетинг и ръководител на Центъра за потребителски маркетинг (ЦПM) в Стокхолмското училище по икономика, който е провел семинари на възможността от хранене с човешка плът.

В отговор на въпроса на водещия за това кое ни кара да реагираме инстинктивно с отвращение към идеята да консумираме хора, Зьодерлунд, експерт по потребителско поведение, спокойно каза: „На първо място, този човек, който ще бъде изяден, трябва да е мъртъв“.

Зьодерлунд подчерта, че има много табута сред широката общественост в западния свят, което затруднява играчите, които искат да влязат в индустрията на човешко месо. Той стигнал до извода, че хората като цяло възприемат трудно мъртви хора, което му изглеждало странно, тъй като „хората се убиват един друг в огромни количества в течение на човешката история“.

Освен това изследователят подчерта, че има много табута за оскверняване на мъртво тяло.

Третият фактор, който затруднява играчите да се утвърдят в тази индустрия е, че обществеността е склонна да се придържа към това, което е работило добре в миналото. „Хората в широката общественост са малко консервативни, когато става дума за ядене на неща, с които не са свикнали“, каза Зьодерлунд.

В заключение изследователят подчертава значението на повдигането на този въпрос за името на климата. „Ако искаме да не оставим нито един камък непреобърнат, що се отнася до въпросите на климата и сигурността, важно е да повдигнем въпроса“, заключи Зьодерлунд.

Въпреки че са известни със страстта си към опазване на околната среда, обикновените шведи обаче смятат, че това е прекалена стъпка.

„Глупави консервативни изостанали хора, които отказват да се хранят един с друг, за да спасят климата!“, Саркастично туитва журналистът Матиас Албинсон. „Всичко е ясно. Да изядем първо него“, се казва предложение, визиращо ТВ събеседника.

„Какво образование притежава жалкият професор-канибал? Той е възпитаник на най-мрачните дупки в Нова Гвинея? Ще повлече ли крак? Ще има ли отглас призива му?, замислено пише друг потребител. „Ами ако вече ядем човешка плът? Какво знаем за месната промишленост в ЕС? “, пита един от потребителите.

„Храната на бъдещето: Червеи, скакалци или човешка плът?“, се казва в брошура, издадена за панаира Гастро. В нея се задава на читателите следния въпрос: „Дали канибализмът е решението на проблема с изхранването в бъдеще?“, предава БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама