Още 11 жени обвиняват Пласидо Доминго в сексуален тормоз

12:40, 05 сеп 19 / Свят 25 2521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още 11 жени са отправили обвинения срещу легендарния оперен певец и диригент Пласидо Доминго в сексуално посегателство, сексуален тормоз и непристойно поведение, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пласидо Доминго е обвинен в сексуално посегателство в разследване на Асошиейтед прес

Миналия месец осем певици и една танцьорка разкриха за агенцията, че са били обект на сексуален тормоз от страна на отдавна женения тенор, роден в Испания, в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на миналия век. Доминго се е опитвал да ги ангажира в сексуални отношения на различни места. Сред тях са оперни компании, в които е заемал ръководни постове.

Сега други 11 жени отправят обвинения срещу Доминго, който понастоящем е директор на Лосанджелиската опера. Една от тях разкрива, че именитият тенор принудително е опипал гърдите й под роклята зад сцената. Случката датира от 1999 г. Други разказват, че също са били обект на нежелания домогвания от страна на Пласидо Доминго - опити да ги докосва или целува.

Сценични работници описват как са правили усилия да предпазят млади жени от набезите на тенора, докато администраторите са си "затваряли очите".

В изявление говорителка на Пласидо Доминго окачествява обвиненията като "осеяни с несъответствия", без да навлиза в подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама