Гърция готви стратегически план за Brexit без сделка

12:49, 05 сеп 19 / Свят 25 1385 Topnovini

Стратегическа цел на Гърция е да засили двустранните отношения с Великобритания и след Brexit, заяви заместник-министърът на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис. Това се случи по време на среща в гръцкото външно министерство с представители на бизнес организации и асоциации за предстоящия Brexit, на която присъстваше и заместник-министър на икономическата дипломация Костас Франкоянис, предаде БГНЕС.

Целта на срещата, както беше обявено от гръцкото външно министерство, беше да продължи диалогът, иницииран от Министерството на външните работи за предстоящото напускане на Великобритания от ЕС, и да се даде възможност на участващите страни да представят своите въпроси и предложения за по-ефективно управление след Brexit, независимо със или без сделка.

Без "Брекзит без сделка" и без предсрочни избори във Великобритания

След като представи последствията както на европейско, така и на двустранно равнище, Ваврициотис подчерта готовността на гръцката страна да се справи успешно с новите условия благодарение на интегриран стратегически план, подготвен от външното министерство в сътрудничество със заинтересованите страни.

„Без значение какви са политическите развития във Великобритания, Гърция трябва да се подготви за Brexit без сделка. Това означава, че трябва да сме в постоянна комуникация с всички производители, за да отговорим на всичките им въпроси и да подготвим гръцкия държавен механизъм по най-добрия възможен начин, ако Великобритания напусне ЕС на 31 октомври без споразумение, регулиращо нашите търговски отношения, движение на стоки, на граждани, образователен, медицински или всякакъв друг обмен“, заяви Варвициотис.

Той добави, че работи усилено Гърция да бъде една от страните, които след напускането да няма по-лоши двустранни отношения с Великобритания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 215 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.