Samsung най-накрая е готов да пусне на пазара сгъваемия смартфон Galaxy Fold

13:20, 05 сеп 19 25 2777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След месеци на закъснение, Samsung Electronics Co. най-накрая обяви, че сгъваемият смартфон Galaxy Fold вече е готов за продажба.

Най-големият производител на смартфони в света обяви, че от утре (6-и септември) силно обсъжданият сгъваем смартфон Galaxy Fold ще бъде пуснат за продажба в Южна Корея, а в рамките на "следващите няколко седмици" и в избрани страни като САЩ, Великобритания, Франция и Германия.

Сгъваемият смартфон беше планиран за излизане на пазара през пролетта, но неговият дебют се отложи, тъй като редица рецензенти и журналисти, снабдени с демонстрационни образци, съобщиха за големи проблеми, включително лесно счупване на двойния екран на мобилното устройство. През юли Samsung заяви, че е подобрил дизайна и конструкцията на смартфона, заедно с "допълнителни усилвания за по-добра защита на устройството".

Южнокорейският технологичен гигант заяви, че Galaxy Fold ще има 7,3-инчов гъвкав дисплей заедно с готова опция за 5G услуги в определени страни като Великобритания, Франция, Германия и Съединените щати.

Цената му ще бъде около 2000 щатски долара.

"През последните няколко месеца Samsung усъвършенства Galaxy Fold, за да гарантира, че той осигурява най-доброто възможно преживяване“, се казва в съобщение на компанията. "Не само подобрихме дизайна и конструкцията на Galaxy Fold, но и отделихме време да преосмислим цялото потребителско преживяване".

Samsung също така заяви, че устройството ще даде на потребителите най-доброто от двата свята - екран с размер на таблет, който се сгъва достатъчно, за да се побере в джоба, превръщайки се в смартфон с нормален размер.

Компанията възлага големи надежди на сгъваемия смартфон Galaxy Fold, след като през юли Samsung отчете, че нетната печалба за второто тримесечие се е понижила с над 50% поради намалено търсенето на смартфони. Месец по-рано Samsung представи два нови свои смартфона - Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+, които да си съперничат с iPhone на конкурента Apple inc.

Печалбата на Samsung се срина с 60%

В началото на лятото пък китайският конкурент Huawei Technologies Co. също отложи планираното пускане през септември на собствения си първи сгъваем телефон Mate X, като това е второто му отлагане в рамките на година, тъй като китайският технологичен гигант продължава да се бори с включването му в САЩ в т.нар. "черен списък", което заплашва достъпа на смартфоните на Huawei до важната операционната система Android на американската компания-майка на Google - Alphabet Inc.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама