Три електронни услуги за местните избори предоставя Агенция „Електронно управление“

14:10, 05 сеп 19 25 1834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три електронни услуги за местните избори предоставя Държавна агенция „Електронно управление", съобщиха от институцията.

Те са „Вписване в избирателния списък по настоящ адрес“, “Гласуване с подвижна избирателна кутия“ и „Изключване от списъка на заличените лица преди предаване на избирателния списък на Секционната избирателна комисия“.  

Заявленията за трите електронни услуги се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден или 12 октомври, пред съответните институции. Услугите се предлагат временно, само за местния вот на 27 октомври.  

За да ги заявим, трябва да имаме инсталирано на компютъра си Квалифицирано удостоверение за квалифициран електронен подпис (КУКЕП) или Квалифициран електронен подпис (КЕП), профил в системата „Електронно връчване“ и  инсталиран Adobe Reader. Такса не се дължи.

Попълнената и подписана електронна форма на заявлението се изпраща чрез Системата за сигурно електронно връчване към избраната общинска администрация. Услугата извършват общините, които са присъединени към системата, без да има други изисквания към тях. След като получи заявлението, съответната администрация трябва да изпълни избраната услуга, съгласно изискванията на Изборния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама