Николова: Демографската ни политика е насочена към цялото население на страната

15:25, 05 сеп 19 / Политика 25 2145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова взе участие в Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда в унгарската столица Будапеща.

В изказването си на форума вицепремиерът отбеляза сериозните усилия на страната ни в отговор на демографските промени. Като ярък пример за ангажираността на държавата за подпомагане на семействата и насърчаване на раждаемостта Николова посочи осигуряването на повече възможности и повече финансов ресурс за асистирана репродукция.

Николова: Един от най-важните стълбове за развитието на ЕС е социалният капитал

Демографската политика е насочена към цялото население на Република България и е ориентирана не само към увеличаване на раждаемостта, а също акцентира върху повишаване на качеството на човешките ресурси“, изтъкна още заместник министър-председателят Николова.

Заедно с българския вицепремиер на Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда за трети път в Будапеща, участват още министър-председателят на домакините Виктор Орбан, премиерът на Чехия Андрей Бабиш, президентът на Сърбия Александър Вучич и бившият австралийски премиер Тони Абът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама