МОСВ: „ТЕЦ Република“ Перник може да използва газовия парогенератор 3

18:33, 05 сеп 19 25 2628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ТЕЦ Република“ Перник може да използва газовия парогенератор 3, съобщиха от Министерството на околната вода и водите.

"Във връзка с постъпили запитвания от граждани и медии относно спиране на дейността на „Топлофикация-Перник“, РИОСВ – Перник уточнява, че наложената на дружеството принудителната административна мярка (ПАМ) не е за спиране на всички мощности на дружеството, а само на две от тях - парогенератори № 4 и 5.

РИОСВ изпрати писмо до „Топлофикация-Перник“, в което уведомява дружеството, че може да се възползва от условие в действащото Комплексно разрешително (КР), което дава право на оператора да експлоатира парогенератор № 3, за който разрешеното гориво е природен газ. Спирането на парогенератори 4 и 5 беше наложено поради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса в нарушение на издаденото комплексно разрешително на предприятието. Мярката е наложена от днес 05.09.2019 г. с цел предотвратяване на замърсяване на околната среда. Срокът на действие на мярката е до изпълнение на условията на действащото комплексно разрешително", съобщават още от министерството.

По-рано днес от "Топлофикация-Перник" съобщиха, че не могат да гарантират доставките на парно и топла вода на гражданите в Перник след спирането на двата генератора на централата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама