Борис Джонсън: По-скоро мъртъв в канавката, отколкото да отложа Brexit

21:15, 05 сеп 19 / Свят 25 4788 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън каза в четвъртък, че "по-скоро ще бъде мъртъв в канавката", отколкото да забави Brexit след 31 октомври.

Депутатите в Камарата на общините тази седмица приеха законопроект, който може да спре Джонсън да изведе Великобритания от Европейския съюз без сделка за развод с Brexit.

Но те също отхвърлиха призива му за предсрочни избори за решаване на политическата безизходица, характеризираща последните три години след вота на референдума през 2016 г. за Brexit.

В реч в Северна Англия Джонсън заяви, че "предпочитам да съм мъртъв в канавката", отколкото да поиска от ЕС отлагане на Brexit.

"Трябва да излезем от ЕС на 31 октомври", заяви лидерът на консерваторите, само часове след като претърпя нов удар с оставката на брат си от правителството.

Речта в полицейска академия в град Уейкфийлд беше помрачена в края от колабирането на полицейски кадет, застанал зад него.

Събитието трябваше да бъде първата стъпка от предизборна кампания, но не беше предвидено, че депутатите да отхвърлят анкетата при гласуване в сряда вечер.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама